Terebint heeft iets met boeken, schrijvers en uitgevers. Net als de Bijbelse boom terebint (ha'ela in het Hebreeuws) staan wij met de kruin in de wind en vangen van alles op, terwijl de wortels stevig in de rijke aarde zijn verankerd. Terebint staat trots in het leven en doet verslag, koopt boeken, schrijft boeken en geeft ze uit.

In deze tijden van economische crisis zijn de reguliere uitgevers huiverig geworden voor het op de markt brengen van nieuwe en onbekende auteurs. De kosten en de risico's zijn hoog en daarom worden veel goede, spannende en mooie boeken niet uitgegeven.

Vasthoudende auteurs vinden hun weg naar clusteruitgeverijen waar zij hun werk in eigen beheer uitgeven. Met de hulp van deze clusteruitgeverijen, die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten, worden deze boeken toch bereikbaar voor een breed publiek.

De wereld van het uitgeven van boeken is aan het veranderen. Het boek dat geschreven moest worden, wordt nu ook gepubliceerd en is in toenemende mate ook als e-book voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

Terebint speelt in deze wereld een eigen rol. Eigenzinnig in eigen werk, maar zeker niet eenkennig!

© Uitgeverij Terebint