Dorpsleven / Amos Oz

Dorpsleven is een ode aan Winesburg, Ohio van Sherwood Andersen. Oz las dit boek toen hij al een gevierd auteur was en realiseerde zich toen pas dat een goed boek geen waanzinnige drama's nodig heeft, geen meeslepende thema's of onbeschrijflijk leed.

In acht in elkaar hakende verhalen vertelt Oz over de onvervulde wensen en tegenslagen van de bewoners van een klein dorp. Ogenschijnlijk normale levens worden hier geleid en Oz voert de lezer bij de hand door het dorp en laat hem de komedie en tragedie van het alledaagse bestaan zien.

Andersen inspireerde ook Joost Nillissen, die na Winesburg, Ohio eindelijk wist hoe hij zijn versie van een dorpsleven moest opschrijven in zijn debuutroman Het huis van Fuad. Een wijze les.

- Israel

- kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint