Antwoord aan Helga / Bergsveinn Birgisson


Schitterende roman van een IJslandse auteur die de lezer een kijkje geeft in het leven van hardwerkende schaapherders en vissers in een onherbergzaam deel van IJsland. De brief die beantwoord wordt, heeft er lang op moeten wachten. Pas na het overlijden van zijn vrouw besluit Bjarni - oud en moegestreden - de brief van Helga te beantwoorden. Daarin blikt hij terug op de successen en teleurstellingen van zijn leven. Hoe hij enerzijds verlangde naar haar, Helga, maar anderzijds de uitdagingen van het leven in het barre Noorden niet los kon laten.

Een trage roman vol vreemde karakters die de lezer aan de hand meenemen, dieper en dieper de heuvels in en hem deelgenoot maken van het leven in een barse natuur en een ongemakkelijk klimaat.

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint