The Book of J / David Rosenberg & Harold Bloom

De vijf boeken van Mozes, die deel uit maken van het Oude Testament, werden door verschillende auteurs geschreven. Voor kenners zijn de auteurs herkenbaar aan hun stijl, zoals wij zonder probleem meteen Mulisch, Reve en Hermans zouden herkennen.

Een van de auteurs noemt God consequent Jahweh, derhalve wordt hij/zij aangeduid met 'de Jahwist'. Een ander noemt God 'Elohim' (Heer) en heet daarom de Elohist.

The Book of J geeft ons de versie van het Oude Testament zoals de Jahwist het opschreef. David Rosenberg vertaalde uit het Hebreeuws.

Harold Bloom, een belangrijk criticus en recensent, interpreteerde en kwam tot diepgaande, verrassende en briljante conclusies. J was hoogstwaarschijnlijk een erudiete vrouw aan het hof van Koning Salomon. Een verrassende, maar overtuigende visie. Een genot om te lezen.

- read again and again

- Bijbelgeschiedenis/literatuur

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint