Butcher's crossing / John Williams

Butcher’s Crossing is hard en meedogenloos maar ook ingehouden van toon; het heeft de weg geplaveid voor Cormac McCarthy. Het is misschien wel de eerste én de beste revisionistische wildwestroman', schreef the New York Times Book Review.

Je hoeft geen fan van wildwestromans te zijn om dit boek te kunnen waarderen.

De jonge Will Andrews doorstaat de beproevingen, van de langdurige paardrijdritten over de verlaten prairie en het verbeten slachten van de vele bizons tot de harde overlevingsstrijd in de ruige natuur, en wordt zo geconfronteerd met de integriteit van zijn eigen bestaan.

John Williams publiceerde Butcher's Crossing al in 1960 en kreeg goede recensies, maar het boek sloeg niet aan bij het grote publiek. Nu ineens een bestseller in de VS en Europa.

Go figure...

- Kansas, 1870

- Wilde Westen

- subliem proza

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint