De Vlucht / Jezús Carrasco

Wow! Dit is nu al het beste boek van 2014. Het is een boek waarvoor je onderweg naar huis graag de snelheidslimiet overschrijdt om sneller verder te kunnen lezen.

In Extremadura, de armste en droogste regio in het zuiden van Spanje, is een jongen op de vlucht. Hij verschuilt zich in een olijfboomgaard voor de mannen van het dorp. Hij ontsnapt, maar voor hem strekt zich onder de alles verzengende zon een oneindige dorre vlakte uit. Het wordt een onbeschrijflijke lijdensweg van honger en dorst en zonder schaduw.

De jongen ontmoet een oude, norse geitenhoeder en omdat ze elkaar nodig hebben, groeit er een onverwachte vriendschap tussen die twee.

Het is een wreed en verbijsterend relaas over barre en bizarre omstandigheden, over de dorpsrechter die met zijn assistenten op de jongen jacht blijft maken, over de laatste, invalide inwoner van een verlaten dorp die eten en drinken biedt.

Jezús Carrasco vertelt het verhaal zoals het is: karig, maar schitterend. In zijn debuut heeft hij de gebeurtenissen ingekookt en ingekookt totdat er niets meer restte dan de harde essentie.

- Spanje, Extremadura

- Wreed, karig, verbijsterend

- Beste boek van 2014

- Must read

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint