The Children Act / Ian McEwan

Ian McEwan is een gevierd en zeer succesvol Engelse schrijver met veertien romans op zijn naam waarvanAmsterdam in 1998 the felbegeerde Booker Prize won. Een zorgvuldig en betrouwbaar schrijver, die zelden te betrappen is op uitbundige fantasie of overmatig geweld of seks. Altijd ingetogen, oprecht en serieus. Ik vind hem de nieuwe Graham Greene.

McEwan verdiept zich in de materie waarover hij wil schrijven en deze keer gaat het verhaal over de strubbelingen van een rechter, Fiona Maye. Haar huwelijk loopt op de klippen en zij ontdekt tot haar verbazing rancuneuze trekjes in haar karakter. Het is een prachtige rode draad door het verhaal dat eigenlijk gaat over de zaak van een minderjarige zoon van Jehova's Getuigen, die in het ziekenhuis noodzakelijke medische behandeling weigert. De jongen is ten dode opgeschreven en het is aan Fiona om te beslissen of het wel de keus van de jongen is of dat de ouders hem daartoe verplichten. Haar beslissing zal grote gevolgen hebben.

Een prachtig, klein verhaal, perfect uitgevoerd en een genot om te lezen.

- roman

- Engeland

- perfect

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint