Graham Greene Country / Paul Hogarth

Deze zomer breng ik mijn vakantie door in “Graham Greene Country”. Ik hoef er de deur niet voor uit. Ideaal.

Graham Greene ga ik waarschijnlijk niet overlezen (geen tijd!), maar de fantastische herinneringen die ik aan zijn verhalen heb, worden ondersteund en gevoed door dit rijk geïllustreerde boek van tekenaar/illustrator Paul Hogarth.

Greene was een zorgvuldig schrijver die de couleur locale van zijn romans nauwkeurig omschreef. De locaties waar de verhalen zich afspeelden, werden in de jaren tachtig van de vorige eeuw door Hogarth bezocht en in gevoelige aquarelschetsen vastgelegd.

Bladerend door dit rijk geïllustreerde boek bezoek ik weer alle exotische en 'gewone' plaatsen waar de romans zich afspeelden: Sussex, Londen, Brighton, Stockholm, Wenen, Parijs, Spanje, maar ook Vietnam, Sierra Leone en Zaïre.

Ideale literaire vakantie voor eenieder die last heeft van een smalle beurs of pleinvrees.

- rijk geïllustreerd

- Graham Greene novels in beeld

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint