Slade House / David Mitchell

David Mitchell does it again! De schrijver van boeken zoals Cloud Atlas (verfilmd), number9dream en The bone clocks, heeft een fantasie zonder grenzen, een elegante pen en een scherp geslepen affiniteit voor het hedendaagse, ongeacht of het hedendaagse zich in de 19e eeuw afspeelt, de twintigste of eenentwintigste eeuw of ver in de toekomst.

Mitchell is de meester van het parallelle universum, waar geesten het eeuwige leven hebben, mits ze op tijd gevoed worden...

In 1979 worden een moeder en haar zoon door een aristocratische dame ontvangen in Slade House. Er wordt daarna niets meer van hun vernomen. Negen jaar later gaat detective Gordon Edmunds op onderzoek uit naar aanleiding van een tip van Fred Pink, die juist uit een negenjarig coma is ontwaakt. Hij had de moeder en de zoon de weg gewezen naar Slade House. De detective heeft fantastische seks met de vrouw des huizes, maar daarna wordt ook van hem niets meer vernomen. Opnieuw negen jaar later – het is inmiddels 1997 – vindt een groepje studenten met interesse voor het paranormale de weg naar Slade House. Gedurende een wild feest wordt de iets te mollige Sally Timms verliefd op een jongen, maar ook Sally verdwijnt spoorloos. Haar zus Freya gaat op onderzoek uit en interviewt Fred Pink die zich in de afgelopen jaren in de kwestie Slade House heeft verdiept. We schrijven inmiddels 2006 en kennen de duistere krachten die hier aan het werk zijn. Het verhaal eindigt weer negen jaar later in 2015, wanneer een horologist uit The Bone clocks zijn opwachting maakt en het mysterie oplost. Een verrukkelijk boek.

#WatLezenWij

© Uitgeverij Terebint