Bibliotheek

Er is weer van alles aan de hand en dat is maar goed ook. Uitgeverij Terebint is verkast naar Tiel in de lommerrijke omgeving van De Hennepe waar achter ons pand de Dode Linge stroomt. Ik verzin dit niet, noch de naam, noch de stroom. Pure poëzie. Afijn, de uitgeverij heeft nu een passend onderkomen gevonden met eindelijk voldoende ruimte voor boeken. Wanneer u de foto iets langer bestudeert dan drie seconden zult u zich een aantal dingen afvragen, zoals bijvoorbeeld, wat doen die grammofoonplaten op tafel? Welnu, het kluswerk waarmee de verhuizing gepaard ging heeft nu – twee weken na dato – geresulteerd in een acute spit. Ik kan niet veel meer, maar voor het feest losbarst, heb ik het opgeruimd. Een andere vraag die u wellicht bezighoudt is die zwarte boekenkast tussen al die witte. Welnu, daar vindt u de boeken die donkere zaken als onderwerp hebben, zoals God bijvoorbeeld. En alles wat daar bij komt kijken. Natuurlijk vieren wij de overgang van Nieuwegein naar Tiel op passende wijze en velen van u zullen reeds een uitnodiging in hun mailbox hebben ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn en gelooft u dat uw aanwezigheid van belang is, mail mij en dan zal ik alles in het werk stellen om zo'n felbegeerde uitnodiging voor u te bemachtigen... Kosten noch moeite zullen wij sparen. Noteer 18 juni maar vast in uw agenda.

#JoostBlog

© Uitgeverij Terebint